BOE itemek Darkmoon Faire árusaitól

Azeroth szórakoztató komplexumáról hírek és írások tömkelege található a neten, mégis van egy része, amiről oly keveset lehetett hallani eddig. Azt már mindenki tudja, hogy a különböző 5 fős dungeonokból eső, ticketekért leadható tárgyakkal megéri kereskedni, de van még egy figyelemre méltó sajátosság, ami a jövőben késztetni fog minket a daily questek rendszeres teljesítésére.

Darkmoon Faire erősen kötődik a 4.3-as patch nagy újításához, a transmogrificationhöz. (Na ki tudja egymás után ötször kimondani?) Sokunk első (vagy második) dolga a két replika vendor, Barum és Baruma felkeresése volt. Ők árulják a régi vanilla dungeon 1 és 2 szetteket, Barumnál vehetők meg a normál és Barumánál pedig az upgradelt változatok. Rengeteg idő rááldozásával fel is öltöztethetjük magunkat egy jó kis retro gearbe, vagy akár altunknak is elküldhetjük őket.

Hogy mi? Elküldeni altnak?


Vessünk csak egy pillantást a vendorok egy véletlenszerűen választott itemére.
Az annyaúristenit, hát ezek BOE itemek! Szinte hallom a goblin olvasók fejében felhangzó cha-ching hangot. Ami BOE azt el lehet adni, és ha végzünk egy kis kutatást azt fogjuk látni, hogy az ég egy adta világon senki sem foglalkozik a BOE item piac ezen ágával. Azonban monopóliumról, irdatlan magas árakról és hasonló szimpatikus jelzőkről még korai beszélni, ugyanis nincs jó hír fekete leves nélkül.
Ha megnézzük az árakat valószínűleg azonnal alábbhagy kezdeti lelkesedésünk, ugyanis a szettitemek legolcsóbb darabjáért is 55 kőkemény munkával megszerzett Darkmoon Prize Ticket leszurkolását kérik a vendorok.

Az árak egész pontosan:

Cipők, kesztyűk, övek és csuklóvédők - 55 db
Fejesek, chestek, vállvédők és nadrágok - 75 db

Ez pedig a legfeketébb feketeleves, ugyanis egy full szett 520 ticketbe kerül, de ha csak a legfontosabb itemekre megyünk, akkor is 280 - 410 darab ticketet kell gyűjtenünk. Hát ez nem jó, főleg, hogy először szeretnénk megvenni a spéci táncoló medvét vagy a petek egyikét.
Azonban ne feledjük, hogy a legtöbb játékos (ha nem mindegyik) ugyanígy gondolkodik. Ebben rejlik a darkmoon replikákkal való kereskedés potenciálja. Sok olyan játékos lesz, akik nagyon szeretnének a már nem megszerezhető szettekben futkározni, de ugyanúgy szeretnék a petek vagy mountok egyikét minél hamarabb kiváltani. Mi goblinok, híresek vagyunk arról, hogy saját időnket áldozzuk más játékosok vágyainak teljesítésére, készséggel sietünk a bajba jutott kispajtások segítségére. Fáradozásunkért csupán annyit kérünk, hogy honorálják az item megszerzésébe fektetett időt és energiát. Lehetőleg minél nehezebb pénzes szütyővel.

Ha egy kicsit komolyabban belegondolunk, akkor tényleg nagy lehetőségek rejlenek a pénzszerzés ezen módjában. A transmogrification megszállottjai hajlandóak lesznek nagy összegeket is fizetni egy-egy hiányzó RP vagy dizájn darabért, és a nemrég applikált javító csomagnak köszönhetően egy fokkal könnyebb lesz a ticketek megszerzése. Érdemes tehát elgondolkozni azon, hogy a következő hónapok Darkmoon Faire ticketjeit ne magunkra, hanem vagyonunk gyarapítására szánjuk.

Ahogy említettem egyelőre kiaknázatlan piacról van szó, hiszen mindenki saját magára költötte a ticketeket, vagy el sem költötte és ül rajtuk a csodára várva. Vagy a sziget közelébe se szagolt, mert nem érdekelték a petek, mountok és egyéb kiegészítők.
A BOE szettitemekkel való kereskedés most változtathat ezen, hiszen elsők lehetünk (de az elsők között lehetünk biztosan), akik a következő Darkmoon Faire alkalmával megjelentetnek egy-egy replika darabot az aukciós házban. A kiaknázatlan piacon elsőként megjelenő termékek árait pedig nem kell magyarázni.

Két lehetőségünk lesz a jövőben:

- némi kockázatot vállalva veszünk egy itemet, amit mi is szívesen használnánk, de 1-2 hétre betesszük AH-ba hátha elmegy. Ha nem, akkor van egy replikánk, amit mi is örömmel hordani fogunk main vagy alt karaktereink valamelyikén.

- a biztosra megyünk és a fővárosban a kisszéken üldögélve spammeljük trade csatit a "WTS any piece of Darkmoon replica armor /w me for more info" mondatot.

Mindkét lehetőségnek van előnye és hátulütője is. Az első változatnál nagy esély van, hogy nem vásárolják meg az árut. Hiába vettük ki a jó kis mail vállvédőt, ha csak egyetlen ember keres AH-ban replikát, ő meg pont egy cloth chestet akar. Ez benne van a pakliban, viszont a mára már nyílt titok kevesebb emberhez fog eljutni így, ergó magasabb áron adhatjuk el. Végső esetben még mindig átküldhetjük valamelyik altunknak, hisz direkt olyan replikát váltottunk ki, amit mi is fel tudunk használni. Ha ez a lehetőség szimpatikusabb: a vizuális megjelenés legyen a fő szempontunk. Válasszuk a jól látható darabokat, mint a vállvédők, fejesek és chestek, esetleg a szoknya kinézetű nadrágok.

A másik változatnál esélyesebb tickejeink golddá varázsolása, de az első trade csatira küldött hirdetés után újabb emberek fognak potenciált látni ebben a piacban. Ez pedig hamar a replikák elértéktelenedéséhez vezethet.

Hogy mi várható a jövőben?

Nagyon nehéz előre belőni az árakat, se a szerverem AH-ja se TUJ nem tudott megfelelő információt adni múlt héten, amikor ez ügyben nézelődtem. A következő Darkmoon Faire idején meg fognak jelenni a trade csatin hirdetők. A legtöbb ember gyorsan el akarja adni a kiváltott szettitemeket, a hír terjedni fog és nagyon hamar sokkal többen fognak tudni a dologról a pár száz blogolvasón kívül. Amíg van időnk nézzünk szét tehát karaktereink Currency tabján és ízlelgessük az ötletet, hogy megpróbálkozunk a replikák kereskedésével. A dolog addig lesz nagy szám, amíg mindenki a saját karakterére költi a ticketeket és nem a szettitemek eladására. Hamar le fog menni az áruk, mert amíg nem jön egy újítás, addig nem lesz mire költeni a hirtelen feleslegessé vált ticketeket. Ha az első lehetőséget választjuk, veszteség biztos nem fog érni minket. De készüljünk fel arra, hogy a hír terjedésével meg fognak jelenni a trade csatis hirdetők, akik igény szerint váltanak majd ki replika darabokat.
Ez biztos.

A poszt ötletét a Faid oldalán olvasott Replica Dungeon Sets Sellable on the AH című írás adta.
Thanks Faid!




Még jelentkezem...

Címkék: , ,