Transmogrification item farm

A chest runok reneszánszukat élik manapság. BC idején Mechanaar volt a rugók kedvenc helye, de olyan népszerűvé vált a chest farm, hogy a Blizzard kivette az instákon belül található ládákat. Azonban a vanilla instákban még a mai napig is elérhetők, és a transmogrificationnek köszönhetően újra a figyelem középpontjába kerültek.
Ha te is érdekelt vagy a feature piacán, hasznos tanácsokat olvashatsz a posztban.


Évekkel ezelőtt attól volt hangos a hivatalos fórum, hogy a chest farmolás exploitnak minősül e, vagy csupán creative use of game mechanics. Mindkét oldal a saját igazát bizonygatta, de a végső döntés a Blizzardé volt. A chesteket kivették és ezzel lezártnak tekintették a dolgot, magyarul a két lehetőség közül a második mellett döntöttek.
A 4.3-as patchnek köszönhetően a rugók, kovácsok és engineerek lehetőséghez jutottak némi ügyeskedésre. De, hogy ne kivételezzünk, bedobok pár all class ötletet is.

Ugyan még én is kezdő vagyok a transmog itemek piacán, de Hé; miért ne tanulhatnánk bele együtt? Igaz, már az elején megkavarom a sorrendet és egy 101-szerű guide helyet rögtön konkrét tippel kezdek, de ez friss és ropogós. És persze titkos (már amennyire a neten titokban maradhat bármi is). De most már tényleg térjünk a lényegre.

Amennyire pár nap után le tudtam szűrni, az egész transmog mizéria valahol a low-end vanilla itemek környékén összpontosul. A jól kinéző itemek nagy része a 40-60 környéki intervallum közé eső world drop és craftolt itemek sorából kerül ki.
A vizsgált tartományban három instákon belül található láda is van, a linkekre kattintva megnézhetitek a tartalmukat: Large Solid Chest, Large Mithril Bound Chest és Old Treasure Chest.

Az első kettő LBRS-ben található, a harmadik pedig Scholomance specialitása, a titkos ajtó mögötti kincses ládika. Scholo esetében nincs megkötés (farmolhatja bárki), de LBRS-be csak annak érdemes mennie, akinek van 250-es lockpickje, BS mesterkulcsa vagy Engineer zártörője. Mindkét helyről csináltam egy gagyi videót, ha kellő mennyiségű alkohol után nézitek még élvezhetők is.

Kezdjük az Old Treasure Chesttel. Ahogy említettem egy titkos ajtó mögött bújt meg a ládikó, benne pedig a garantált 2 darab loot. A lenti videón láthatjátok, hogy kell kinyitni az ajtót (egy fáklya elforgatása, mint SM-ben), valamint a szobában lévő bossból véletlenül egy elég szép summáért eladható BOE tárgy esett. Jandice Barov molesztálása különösen ajánlott, ha scholo farmra adjuk a fejünket, ugyanis mindig dob egy BOE zöld cuccot, és a fenti példából jól látszik, hogy egy runból akár 1-2k aranyat is kihozhatunk. Szervertől függően persze.
85-ös karival szánjunk némi figyelmet az útba eső trashre is, hátha potyog valami finom. Úgyis percek alatt végzünk és sajna még mindig él a "too many instances recently" borzadály.



Másik ideiglenes szálláshelyünk LBRS lesz. Itt két chest is található, a Large Solid Chest bárki által nyitható, de a másikhoz már kell a zártörő képességek közül valamelyik.
Az esetek 90%-ban csak locked chest van az instában sajnos. Ha a fenti wowhead linken a térképeket kicsit elemezgetitek, betanulhatjátok a ládák helyét (a jelzett 9 darabból általában 3-4 helyen van láda), de azért felvettem párat az én próbálkozásaimból is. Kb 20-25 alkalommal nyitottam ki LBRS-ben ládát, a bennük lévő itemek tökéletesek a transmog cuccokkal való kereskedés elkezdéséhez.



Naaaa, azért nem voltak olyan szörnyűek.

Gyors búfelejtőnek ajánlom a nemrugók mai tippjét: UBRS készséges mobjait. Itt nem menekülünk meg a folyamatos lootolástól, de egy run alatt 4-5 jó pénzért eladható itemmel is gazdagodhatunk. Lévén a vanilla WoW legmagasabb instája, itt esnek a legmagasabb zöld vanilla itemek. UBRS vonzó tulajdonsága, hogy viszonylag gyorsan végigtolható, saját magunknak is szerezhetünk némi érdekes lootot (+10 skinning skillt adó tőr vagy skorpió pajzs). Viszont, ellenben, azonban, meg különben is, ha van egy skinner karink vele menjünk UBRS-t farmolni. Egy full clear alatt a lenyúzott bőrökből is több száz aranyat hozhatunk ki, ha jó áron megy a rugged és a thick leather.
Erről nem csináltam videót, az túl hosszú lett volna, elégedjetek meg egy szöveges összefoglalóval. A run 24 perc alatt zajlott le, ebben benne van a Leeroy szobás event és a Blackhand aréna event is. Mindkettő a nyúzás miatt, az aréna eventben rengeteg sárkány jön. Nyúzó kari nélkül kb 15-20 perc alatt végigtolható, ami azt jelenti hogy az 5. kör után bedobsz egy kávét meg egy krémest és mehetsz is újra.

Egy run számokban:
(skinner kari, mindent lootolva, 95%-os clear, pillanatnyi AH árakkal)

4 stack Rugged Leather ( 190g/stack)         760g
1 stack Thick Leather (1,8g/stack)                36g
7 stack Runecloth (11g/stack)                      77g
pénz lootolásból                                          28g
vendor trash+BOP cuccok eladása               24g
3 zöld, transmogra (legyen 300g/db)           900g       
2 zöld DE-re való (Illusion/Vision dust)          89g
                                                             -----------------
                                                                1.914g

Ha mindenáron gold/órába akarom átszámolni, ez 4.785g/h. Ez pesszimista számolás, könnyen lehet, hogy olyan zöld cuccot találunk, ami egymaga 1,5k aranyat ér. Random is random.

De van még tovább is:
Esett 2 BOE recept. Az egyik egy engi recept, Leeroy szobában Solakar dobta, a másikat pedig kicsivel fölötte az ork boss dobta: Plans: Arcanite Champion.
TUJ középszámmal számolva a két item 2.333 arannyal emeli a végösszeget.
Ezen kívül skinnerek nyúzhatnak extra bőröket a szivárvány minden színében.

Az általam nyúzott Dragonscale-ekből a Worn és a Black fajtát érdemes megtartani craftolásra. A Dragonscale Breastplate és a Black Dragonscale Breastplate BOE kékek, mellesleg női karikra aggatva megütik a nyamnyam kategóriát, ezért ha összegyűlt egy craftra való, érdemes betenni AH-ba további profit reményében.

Három lehetőséget láttatok tehát transmog gear farmolásra. Scholomance gyors és bárki által nyitható ládát kínál, LBRS magasabb profittal kecsegtet, de korlátozottak a lehetőségek. A prímet UBRS viszi ha a farmolási kedvhez skinning is párosul. Lassabb ugyan de unalom ellen tökéletes. A nosztalgia mellett akár pár ezer arany haszonnal is kijöhetünk a végén.

A közeljövőben még fogunk foglalkozni a transmogrificationnel, addig is Lájkoljatok Facebookon és csatlakozzatok Twitteren a jobb felső sarokban, hogy azonnal hírt kapjatok új posztokról.





Még jelentkezem...

Címkék: , , ,