Felkészülés a Children's Week world eventre

Soksok üdvözlet a mai csoportterápia vendégeinek!
- Khmmm... Nem, a Mániákus Meztelen Nighelf-táncoltatók a következő terem...
- Ejha... de kevesen maradtunk... Na mindegy.

Közeleg a Children's Week event, ha pedig event: mi tartjuk a markunkat! Vegyük sorra a lehetőségeket.

Szegény árvákat vihetjük körutazásra, édességgel tömhetjük őket és jó kalandor módjára gyilkolni is megtaníthatjuk a kicsiket. Bár még nem ismeretes, hogy miként fog változni 2012-ben a gyereknapi event, de a tavalyiból kiindulva szép kis summa vár ránk.

Különleges event a Children's Week. Túl sok dolga nincs a játékosoknak, és tennivalóval sem árasztanak el minket az árvaházak, de mégis van néhány momentuma ennek a pár napnak, ami a kedvenceim közé emeli ezt az időszakot.
Ez alkalommal nem csak a golbinok, de a farmolást kedvelők is profitálhatnak ebből a world eventből.

Három tippet osztok meg veletek, melyek kisebb-nagyobb haszonnal kecsegtetnek.

A legtöbb pénzt a Bad Example nevű achievementből lehet kihozni. Feladatunk az, hogy szerezzünk szegény árvának egy igazán jó napot és tömjük tele különféle édességekkel. A felsorolt finomságok nagy része vendortól vásárolható, de akad két tétel is, amihez - ha minden kötél szakad - az AH-t kell segítségül hívnunk.

Kezdjük a legnagyobb hasznot hozó itemmel a Delicious Chocolate Cake nevű, cooking skillel gyárható tortával. Nos a recept viszonylag ritka. Annak idején a Shattrath City fishing/cooking daily questjéért kapott rewardban lehetett megtalálni, WotLK megjelenése után pedig a dalaranos cooking rewardban is megtalálható.
Az egész event sztárja ez a csokitorta lesz. Mindenki tudja, hogy milyen ritka - azaz kevesen tudják megépíteni - és egyszerűen mindenkinek kell venni egyet. Jó érzékkel ezt kell kihasználnunk és a lehető legmagasabb áron elkezdeni az árulását. Nos, én évek óta 500 aranyról kezdem az első napon az árulását és próbálom tartani ameddig csak lehet. Sajnálom, hogy screenekkel nem tudom alátámasztani ezt (ma jöttem rá, hogy a 6 éve nagy becsben tartott screenshot mappámat elfelejtettem kimenteni egy formázás előtt), így csak annyit mondhatok: el fog menni 500 aranyért az első napon (low pop szerveren akár drágábban is). Nem egyszer kaptam nerdrage whispereket az ára miatt, de a whispereket mindig egy vásárlás követte ugyanattól a személytől.

Nézzük mi is kell hozzá:
Simple Flour x8
Ice Cold Milk x4
Mild Spices x4
Small Egg x8
Flask of Port x1
Mageroyal x3

Minimális alapigénye van, a vendortól nem megvásárolható itemeket pedig nevetségesen könnyű beszerezni. A Small Egg és a Mageroyal ami kis gondot okozhat. Okos játékosok már most elkezdték a nehezebben beszerezhető alapanyagok árának feltolását. A korábbi 1-2 arany helyett most 7-12-20 aranyba is kerülhet egy darab tojás. Megéri tehát egy kicsit farmolni a fenti két itemet, ha nem ismerjük ennek a ritka csokitortának a receptjét. (Lentebb mutatok egy jó helyet Small Egg farmolásra, kb 2-3 stacket lehet kiszedni fél óra alatt.)

Delicious Chocolate Cake esetében tehát a feladatok a következők:

A második finomság, amit az árvaházi palánta pici pocija megkíván a Tasty Cupcake lesz. Ehez az itemhez szintén cooking skill szükséges, tehát a sütit gyártani nem tudó kispajtások csak baráti segítséggel, vagy AH-ból juthatnak hozzá, megvásárolva azt. A recept ugyan droppos, de szerintem nem létezik olyan szakács, aki nem ismerné.

Northern Egg szükséges a készítéséhez, amit a northrendi madarakból szerezhetsz, például Sholazar Basin területén a Goretalon Roc címkét viselő céltáblákat ölve. AH-ban drágább szokott lenni az ára a Small Eggnél általában, mivel kevesebben farmolják és nem esik olyan jó eséllyel, mint a másik tojás.

A Tasty Cupcake is jól fog fogyni, ha AH-ba teszed be. De - éppen amiatt, mert mindenki ismeri - nagyon hamar le fog menni az ára. Az event első napján például volt, hogy 150 aranyért vették őket (ami irreálisan magas a szerveremhez képest), de rövid idő alatt lement az ára 20, majd 10, majd 7 arany alá. Ahogy mondani szoktam: egymást taposva próbáltak megszabadulni a kezdő kereskedők a portékájuktól.
Ha konkrét tippre vársz, kedves Olvasó: gyárts olyan 100-180 körüli számban. De a nagy részét már nevetségesen olcsón fogod eladni.

A végére hagytam a farmolós tippet.

A ritkább receptet ismerő néhány szakács tömegével fogja vásárolni a Small Egget. Tekintve, hogy 8 darab kell egyetlen tortához, százával kell, hogy rendelkezésükre álljon ha igazán hasznot szeretnének húzni az eventből. Számszerűsítve a tavalyi Children's Week Hadműveletemet: nagyjából 70 tortát adtam el. Amikor 200 arany alá ment a torta ára, kiszálltam lustaság miatt. Ahhoz a 70 tortához 560 darab Small Eggre volt szükségem. Egy népesebb szerveren hozzávetőleg még 3-4 hasonló kaliberű tortagyártó emberrel kell számolni, amihez hozzá adódik a csak néhány darabot próbaként készítő játékosok és a saját felhasználásra gyártók száma is.

Lefordítva: Small Egg jó, eriggy oszt farmold!

"Na jó de hova? Cataclysma van jógyerek, megváltozott minden terület." - mondhatná az egyszeri goblin.
Az én válaszom erre: "De nem mindenhol!"

Néhány terület átalakítás nélkül maradt és ennek köszönhetően a lehető legjobb tojás-farmoló terület megmaradt. A bloodelfek kezdőterülete sértetlenül vészelte át a kataklizmát - köszönhetően annak, hogy a Burning Crusade kiegészítőhöz kapcsolódik. (Többek közt, ezért sem lehet repülni rajta még mindig...)
Nagy szerencsénkre Eversong Woods egész területe el van árasztva Crazed Dragonhawkokkal, melyek akár kettesével is dobálhatják a tojásokat. Egy-egy órát farmolva őket tetemes mennyiségre tehetsz szert, melyeket az event első néhány napjában sokszorosáért adhatsz majd el.
Hordás területektől irtózó, utazni nem akaró olvasók megpróbálkozhatnak Loch Modan szárnyasaival is, a Loch Buzzardokkal.


Van még néhány nap a felkészülésre. Az event csak április 29-én kezdődik.Még jelentkezem...

Címkék: , ,