A Titkos Póni Pálya tutorial

Nosza törjük meg a csendet egy jó kis útmutatóval. De előbb...

Lányok! Szépek vagytok, aranyosak, kedvesek, de ne küldjetek több csábító képet. Vagy küldjetek, de titokban. :) A szívem foglalt. Egy Solara nevű lvl 56-os Wizard rabolta el. Szeretjük együtt tölteni az estéket a hűvös fűben fekve, és a felettünk szálldogáló testrészekről kitalálni, hogy vajh melyik zombihoz tartoznak.

De a Diablo 3 nem csak játék és mese!
Hallottál már a gonoszról?
A rózsaszín mackókról és csillámpónikról?

Ők várják legelvetemültebb hősöket Sanctuary világában!

Íme a Diablo 3 Secret Cow (?) Level!

Kértük, hát most jól megkaptuk!




Az úgy volt, hogy ültek a Blizzard brainstorm szobájában és az került napirendre, hogy jól mit kéne csinálni D2-es Cow Kinggel.

- Öljük meg! - szólt az ötlet.
- De már megölték! - fordultak az ötletadóhoz lenéző mosollyal.
- Akkor visszahozzuk meghalva!
- Jóóóó!  - jött rá az átgondolt, hangos bólogatás.
- De hogyan? Kéne egy isteni jel!

Ekkor szabadult be a tárgyalóba valamelyik fejlesztő kislánya, vonszolva maga után a 20 kiló póni és mackó repertoárját, és 120 decibelnyi aranyos hangon kérlelte főnökéket, hogy játszanak vele.
A fejlesztők levonták a tanulságot, áramot vezettek a kerítésbe és...

A többi már történelem: Challenge Accepted! Csináljunk gyilkos pónit, meg idegesítően rohangászó virágokat! Tegyünk bele agyzsibbasztó zenét meg a kamerába repülő macifejeket és nevezzük  el Whimsyshire-nek!

Legyen jó nehéz eljutni oda, így legalább kevesen látják, ha mégis ciki lesz belőle! - gondolták a designerek és olyan random  pályageneráláshoz kötött, szerencsés random NPC-generálást igénylő random chest-generálást találtak ki, hogy az ember inkább elmegy a Dirty Jobs-ba díszvendégnek.

Lássuk mi kell, ha az estét nem zombikkal akarjuk eltölteni, hanem a titkos pálya aranyos tündi-bündi lényeivel.

A titkos pálya eléréséhez szükség lesz a Staff of Herding nevű tárgyra, amit a kovácsnak kell megtanítanod és ő elkészíti neked. Nehézségi szintenként kell majd fejleszteni az itemet súlyos pénzösszegért. Erről majd lentebb. A staff maradandó, tehát nem kell minden reset után újra összegyűjtened az alapanyagokat, mint D2-ben. Egyszer megcsinálod, aztán örülsz neki.

FIGYELEM! Véletlenül se dobjátok a földre, a Support nem adja vissza!

Első lépésben a normal nehézségi szinten kell Izual-t megölni (Act IV). Ő dobhatja a kovácsnak megtanítandó receptet. Plans: Staff of Herding.
A kovácsnak megtanítva fog elkapni először az idegrángás: A staffot legyártani nem csak drágába kerül, de még farmolni is kell hozzá!



Az alapanyagok:

•    Wirt's Bell: Act II-ben vásárolhatod meg Squirt the Peddler nevű árustól. Az ára 100.000 gold, ha nem találod a listában, akkor Leave Game és újrakreálás után nézd meg ismét, ugyanis - ki gondolta volna - az item random.





•    Black Mushroom: Act I Cathedral Level 1 szintjén található, szintén random.



•    Leoric's Shinbone: Act I Leoric's Manor nevű helyén található a kandallóban, a random spawnoló rönkök között. A hely kicsi, gyorsan bejárható. A kandalló mindig ott van, csak azért kell imádkoznod, hogy legyen benne tüzifa.

•    Gibbering Gemstone: Act III Caverns of Frost barlangjában található, Fields of Slaughter területén.  Caverns of Frost nem mindig lesz bent, osztott spawnpontja van Icefall Caves barlangjával. Valamelyikük viszont mindig spawnol, ezért ha nem Caverns of Frost, akkor reset és próba újra.
Ha mákod volt menj be és egy Chiltara nevű bosst kell keresned, aki szintén vagy van, vagy nincs. Ha spawnolt, tuti dobni fogja az itemet.


•    Liquid Rainbow: Na ez ki fog akasztani. A fentebb említett random  pályageneráláshoz kötött, szerencsés random NPC-generálást igénylő random chest-generálás itt jön képbe.  Nekem kb 4 órás futam volt ezt az itemet megszerezni, remélem Neked gyorsabb lesz. A következőket kell tenned:

  1. Elbattyogsz Act II Path to the Oasis waypointhoz.
  2. A waypointtól elindulsz a pálya széle mentén délkeleti irányba, amíg el nem érsz a közeli beugróhoz. Hamar meglesz, rögtön az elején. (1. kép)
  3. Random FU #1: Zaven the Alchemist nevű NPC-t kell keresned. Ha mákod van, épp meg kell menteni őt egy csapat mobtól. Ha megmentetted, feltárja előtted Mysterious Cave bejáratát. (2. és 3. kép) Mondanom sem kell, hogy simán resetelheted a pályát 30x, akkor se lesz ott.
  4. Random FU #2 Aztakutyaeget hát ott van Zaven: Mysterious Cave első szintjén kell keresned egy Mysterious Chest nevű ládát. FIGYELEM: Ne téveszd össze a szokásos Resplendent Chesttel.  A Mysterious Chest szintén random, hogy spawnol vagy sem. Nekem a harmadik Mysterious Cave átkutatása alkalmával spawnolt. Ha meglátod a ládát, megnyugodhatsz. A keresett item  tuti benne lesz, sőt ha party-ban vagytok, mindenki megkapja.

Forrás: diablo.wikia.com

Ha mindez megvan már csak 50.000 goldot kell költened, hogy a kovács lecraftolja neked és mehetsz is bocizni. Akarom mondani pónizni.

Ahogy fentebb említettem a Staff of Herding legyártása csak a normál mód póni-pályájához enged hozzáférést. Későbbi szinteken (Nightmare, Hell, Inferno) fejleszteni kell a staffot. Az upgrade nem igényel újabb farmolást, csak súlyos pénzösszegeket (NM fokozaton ez 200.000 gold) valamint, adott nehézségi fokozaton rendelkezned kell Diablo killel.

Ha megfelelsz a feltételeknek, akkor Act IV városában (Bastion's Keep Stronghold) a Gorell the Quartermaster nevű NPC fogja a fejlesztéshez kellő receptet árulni 1 goldért. A receptet megtanítva ismét a kovácsnak, legyárthatjátok a fejlesztett staffot, ami immár lefelé kompatibilis lesz. Válasszátok az Act IV/4-es questet, azaz úgy menjetek az NPChez, hogy a Prime Evil questen vagytok.

Merre van Whimsyshire?

Act I-ben találod a New Tristram-ból Old Tristram-ba vezető úton. Egy boci csontvázat kell keresned egy piros fénnyel derengő szakadék közelében. A staff birtokában megjelenik Cow King barátunk, aki rövid csevegés után (érdemes egyszer végighallgatni) megnyitja neked a pónik világába vezető portált.
Négyezertizenötszáz óra farmolás után végre a titkos póni-pályára léphetsz.

Aki nem írtózik a spoilertől megnézheti a videót.




Eljutva eme csodaszép helyre öljetek mindent, amit csak tudtok. Mosolygó felhőcskék, robbanó ajándékcsomagok, pukkanó Pinaták várják a pihenésre (és lootra) vágyó játékosokat. Ne felejtsetek jól belakmározni a sütikből, jótékony hatással lesz a HP-tokra.



Még jelentkezem...

Címkék: , , ,