Kincsvadász Karcsi - a leértékelt áruk mestere

Kincsvadász Karcsi (valódi nevén Értékkutató Károly) a goblin szakma egyik ágára, a piacon lévő áron alul berakott itemek felkutatására és értékesítésére szakosodott jó munkásember... illetve goblin.

Trükkjeinek tarsolyából, tömérdek titkos tippje töredékét tárom elétek.

A poszt hivatalos támogatója a T betű.No.

A mai napon alkalmi vételek után fogunk vadászni a Wowuction nevű oldal segítségével.
Jim Younkin a Power Word: Gold blog gazdájának posztjából megtanulhatod, hogy hogyan használd a fent említett oldalt az alkalmi vételek megtalálására és hogyan importálhatod át az itemeket a játékba.

Tehát ma azt fogjuk csinálni, hogy:

Ehhez a művelethez két addont hívunk segítségül. Az említett TSM addon mellé a MogIt  segítségét is igénybe fogjuk venni. Transmog itemek esetén MogIttal fogjuk megnézni az itemek kinézetét, ami alapján eldöntjük, hogy valóban keresett/menő itemről van szó vagy sem.

Ha nem ismernéd a WoWuction nevű oldalt, egy gyors leírás. Egy online adatbázisról van szó, ami rendszeresen figyeli minden szerver aukciós házának tartalmát. Így az AH-ban lévő itemeket böngészőben is megnézheted valamint különböző listákat és kimutatásokat elemezgethetsz az oldalon. A WoWuction egyik ilyen funkcióját ismerheted meg jobban a cikket elolvasva.

Ez a Bargain Hunter.


Mit lehet vele találni?


Sosem tudhatod mit találsz a Bargain Hunter listájában. Öt kategóriába sorolva láthatod a találatokat. Keresgélhetsz Fegyverek, Armorok, Receptek, Mountok és Petek közt.
Ugyan legtöbbször transmog itemeket fogsz találni, de - ahogy mondtam - sosem tudhatod, hogy éppen mikor raknak be valamit áron alul/téves árazással.
Ezért érdemes időnként ránézni a listákra játékon kívül, esetleg munkahelyen.


Hogyan varázsolható elő?


Az oldalra érve válaszd ki azt a szervert és frakciót amire kíváncsi vagy.
Ezután felül a menüben válaszd a Reports / Bargain Hunter menüpontot.
Ha jól csináltad egy Potencial Bargains for (választott szerver-frakció) táblázatot kell látnod.

Valahogy így:


Fontos megjegyezni, hogy ez is egy automatizált kereső. Azaz nem képes eldönteni, hogy a kilistázott item valóban alkalmi vétel. Egy adatbázis szerint dolgozik, a korábbi árak alapján kerül be egy item a listába. Vagyis, ha - tegyük fel - eddig mindenki 200 gold/db áron rakta be a legjelentéktelenebb zöld kardot, de most épp valaki berakta normális áron 1 goldért, akkor a WoWuction visítani fog, hogy vegyed azonnal, mert ez alkalmi vétel.
Ezért fontos mindig időt szakítani arra, hogy te saját magad meggyőződj az adott itemről.

Mielőtt megvennél, győződj meg arról, hogy valóban profitálhatsz a vásárlással.


Nem tudod, hogy az item mennyit érhet?


Erre jó a Potential Market Price, azaz a táblázat PMkt Price nevű oszlopa.
Az ott látható érték azt mutatja, hogy általában mennyiért szokták berakni AH-ba az adott itemet. Ezt összehasonlítva a mellette lévő AH Cheapest oszlopban található árral már nagyjából meg tudod saccolni, hogy a talált item valóban alkalmi vétel e.
Persze a PMkt Price értéke sem megbízható teljesen a fenti zöld kardos példa miatt.

A legpontosabb becslést ezért az AH-zás világában szerzett tapasztalatod alapján tudod meghozni. A PMkt Price egyfajta jelzőszám, főleg inkább kezdőknek és azoknak, akik új piacot próbálnak feltérképezni.


Ott jártunk tehát, hogy lekértük az alkalmi vételek listáit.

Ha szeretnéd a játékba importálni a listázott itemeket a táblázat jobb felső sarkában kell keresned az alábbi kis ikont. Ez az ikon a WoWuction legtöbb táblázatában jelen lesz, tehát nem csak alkalmi vételek keresésénél használhatod, hanem egyéb területeken is.

Forrás: powerwordgold.net

Az ikonra kattintva felugrik egy táblázat, ahol eldöntheted, hogy milyen formába szeretnéd konvertáltatni a táblázatot.Az eredményt jelöld ki és Ctrl+C.

Ezután játékon belül hívd elő a TSM paneljét és válaszd a Shopping Options részt.

Forrás: powerwordgold.net


A bal oszlopban menj rá a Shopping Lists pontra,

Forrás: powerwordgold.net


és kattints az Import Shopping List gombra.


A felugró ablakban elnevezheted az új listádat, majd a WoWuction oldaláról előzőleg kimásolt listát másold be a List Data mezőbe.

Forrás: powerwordgold.net


Az Accept gombra kattintva kész a listád.


Az elkészült listában néhány item neve helyett az ID-jük szerepelhet.
Ezzel ne törődj, nem lesz gond.

A fenti lépéseket ismételd meg a WoWuction Bargain Hunter számodra érdekes táblázataival.
A táblázatokat akár egy Shopping Listbe is tömörítheted, ha nem akarsz minden táblázathoz külön listát készíteni.

Ha így akarod, akkor

Ha elakadtál egy másik TSM addonnal foglalkozó posztban megmutatom, hogy hogyan lehet listát importálni Ctrl+C - Ctrl+V módszerrel.

Ezek után már rákereshetsz játékon belül az itemekre. Ekkor jön képbe a MogIt addon.

Ha transmog itemek piacán tevékenykedsz egy TSM keresés után kapott itemekre mozgatva az egeret a MogIt megmutatja az itemek kinézetét és eldöntheted, hogy megéri e megvenni.

Ha új vagy még a transmog piacon, azt ajánlom, hogy női karakteren nézd meg az itemek kinézetét. Női karaktereken minden sokkal jobban néz ki és a vásárlók nagy része csak azért vesz transmog itemet, hogy szexin nézzen ki a karaktere.

Természetesen nem csak transmog itemeknél hasznos a Bargain Hunter. A WoWuction ezen funkcióját rendszeresen használók időnként ráakadhatnak egy-egy olcsó receptre/petre/mountra is akár. Azt a pár percet megéri eltölteni vele, főleg ha több ezer aranyat kereshetsz!Még jelentkezem...

Címkék: , , ,