2014. március 13.

Várj még azzal az instant boosttal

A körülöttünk szaladgáló WoD Digital Deluxe petekből és mountokból látjuk, hogy sokan már előrendelték a következő kiegészítőt. Nagy részük már el is használta a lehetőséget, és felhúzott max szintre egy karaktert. Elmondom, miért volt ez hibás döntés részükről.

Bár egy „ajándékot” jó érzés azonnal elhasználni egy új karakter létrehozására és kiélvezni az így kapott pár hétnyi tennivalót, de az okosabb goblinok várnak az egyszeri boost kihasználásával.

Azok a játékosok, akik goldszerzési terveikbe szeretnék bevonni az új karaktert, esetleg ilyen céllal bővíteni alt-hadseregüket jobban teszik, ha várnak még pár hetet/hónapot.Azt már tudjuk, hogy ha lvl 60 fölötti karaktert boostolunk fel 90-re, akkor két elsődleges szakmát is 600-ra boostolhatunk vele együtt. Ez az úgynevezett veterán bónusz, ami nem jár egy frissen létrehozott vagy alacsonyabb szintű karakter boostolásakor. Az okos goblinok tehát lvl 60-as karaktert választanak, mert ezzel rengeteg pénzt megspórolhatnak.

Szervertől függően akár 10-15 ezer aranyba is kerülhet felhúzni egy szakmát 600-ra.
De ha 60-as karaktert választasz, mindkét szakmádat felhúzhatod teljesen ingyen!
Nem kevés pénzt spórolva ezzel.
Kell egy új Alcehmy/JC karakter? Hopp, már készen is van.

Ez idáig szép és jó. Az új karaktert rögtön munkára fogjuk és örülünk a nagyobb profitnak.
A Mists of Pandaria maradék idejében.
De mi lesz az egyre inkább közelgő Warlords of Draenorban?
Mi van ha kiderül, hogy az egyik szakma egy bitang jó daily CD-t fog kapni, amiért megéri még egyet felhúzni?

Tudjuk, hogy a szakmákat át fogják alakítani. Erről többször is beszéltek már.
De ezen kívül semmit sem tudunk.  • A JC-vel kapcsolatban például azt mondták, hogy kevesebb slotba pakolhatunk majd gemeket, bár azok erősebb gemek lesznek. A socket bónuszok eltűnnek és több sockettel rendelkező itemek sem lesznek már.
  • Az Enchantingról is tudjuk, hogy kevesebb slotra pakolhatjuk fel, és azokra is több enchant közül kell választanunk egyet.

És mi lesz a scribe-okkal? Az LW-vel? Hát a többivel?


A Blacksmithing és a Herbalism megváltoztatásaival már elkezdte a Blizzard a szakmák revampját, elhamarkodott döntés lenne nem megvárni a későbbi híreket a többi szakmáról.

Az okos goblin tehát ellenáll a késztetésnek és megvárja a WoD bétából érkező híreket és aszerint dönti el, hogy milyen szakmát húzzon fel az instant boosttal.
Ijesztgetni nem szeretnék senkit, mert az már most borítékolható, hogy a pénzkereseti szemszögből legnépszerűbb szakmákból továbbra is szép profitot lehet majd termelni. De ha sietsz és később kiderül, hogy nem a legjobb szakmákat húztad, akkor szívhatod a fogad.

Várj egy percet, lépj hátra egyet és gondold át azt az instant boostot.

 „Türelem ifjú padavan.” – ahogy Optimus fővezér mondta Pókembernek a Power Rangers főhadiszálláson, mikor megtámadták a Replikátorok.
Még jelentkezem…

2 comment:

Lenne egy kérdésem! Mit gondolsz, milyen szervereken érdemes majd azt a karit felrántani profok miatt? Jelenleg milyen szervereken "pörög" az AH? Gondolom a tömött szerókon, pl Outland - Stormscale, viszont ott gondolom sok AH-goblin rivális is van. Szerintem Te, mint golddal régóta foglalkozó ember, több szerón jelen vagy. Mi éri meg jobban, egy kisebb szerón könnyebben "uralni" az AH-t vagy nagy szerón belevágni a dolgokba?

Szia! A WoW.hu oldalán pont erről írtam ,hogy én is dilemmázok. Válasszam a még több hasznot egy helyen vagy válasszam a másik helyet és ott legyen egy kicsivel több hasznom. Bár a connected realms elvileg segít valamit a low pop szervereken de én high pop szerveren lőném el a boostot. Igaz, hogy több ellenfél de több vásárló is és sokkal több vásárló jut nem annyira sok goblinra. Egy kisebb szerón könnyebb uralnod a piacot, de kevesebb eladásod is lesz, ezért nem tudnád kihasználni azt, hogy mindig te vagy a legolcsóbb. Egy nagyobb, népesebb szerveren (hasamra ütök) fél óránként 3 priestnek esik Ordosból/raidből nadrág és venni fognak rá nadrágenchantot. Ha ott első vagy akkor abban a fél órában 3-t adsz el. Low pop szerveren talán csak egyet, hiába dupla áron.
Ma már nincs olyan véres harc a goblinok között mint volt mondjuk Lich King idején. Én a helyedben high pop szerveren használnám el. Valószínűleg én is azt fogom tenni.

Megjegyzés küldése