Friss hírek a WoD professionokról

Ugyan a Warlords of Draenor szakmáiról még korántsem lehet tudni mindent (szerintem a fejlesztők sincsenek tisztában a részletekkel). Mégis a legutóbbi alpha buildbe már említésre méltó adagnyi információ került be. Ezeket fogjuk most sorra venni a WoWhead segítségével.

Korábban már pedzegettük a témát, a nem is olyan régi cikket itt találod.
Fontos megjegyezni, hogy az még csak nem is béta állapot, hanem alpha, mégis a tapasztalat azt mutatja, hogy a buildekbe bekerült spellek, változások már eldöntöttnek mondhatók és csak a számok, cooldownok és apróbb változtatások várhatók. Tervezéshez kitűnő alapot adnak.

Ideje újra megvizsgálni a szakmákat a legfrissebb információkkal kiegészítve./Mielőtt belekezdenénk, figyelmeztetni szeretnék mindenkit. Negyedik napja inkább nincs netem, mint van és még csak most fognak kijönni szerelni, ezért enyhe tudathasadásos tünetek jelentkezhetnek írás közben. Legalábbis Teodoro szólt a fejemben, hogy neki is lesz véleménye./


Általános informácók szakmákrólAlchemy


Alchemy receptek

Flaskák:


Normál flaskák receptje:
Greater flaska receptje:

Potionok:


A megszokott potion fajták WoD-os megfelelői:

 Potion of LuckDraenor Treasure Finding Potion
 Alchemist's RejuvenationDraenor Rejuvenation Potion
 Master Mana PotionDraenor Mana Potion
 Potion of FocusDraenor Channeled Mana Potion


Alchemy-t érintő Garrison specializációk (Alchemy Lab)Archeology


Blacksmithing

A craftolható itemek 3 tierre bontódnak:

Vagyis egy itemből (mondjuk chestből) lesz egy „alap” verzió és két upgrade. Hasonlóan a Thunder Isle-n craftolható fegyverekhez. A Draenic Steelnél erősebb lesz a Megerősített Draenic Steel, és annál is erősebb lesz az Elképesztően Megerősített Draenic Steel - Teodoro.

Ahhoz, hogy legyárthasd a következő tiert, szükséged lesz az előző tier egy darabjára is.

Példa egy top tier item elkszítésére:
Összesen: Crucible Steel Ingot x 140, Blackrock Steel Ingot x 56

Ez egy slot maxra upgradelve. Ha összegyűjtöd az egész szettet, tiéd lesz az Elképesztően Megerősített templom minden kincse és megnyílik előtted az Univerzum elképesztő tudása, ráadásul megerősítve. – Teodoro.

/Vissza menjél… Baszki! - Norton /

Az eszméletlen alapanyag-szükségletet kikerülhetjük és chestet például rögtön upgradelhetünk Draenic Steelről Megerősített Draenic Steelre a Draenic Steel Breastplate Reinforcement Kit segítségével.
Várható, hogy több armor slotra lesz ilyen upgrade lehetőség, egyelőre csak ezt az egyet találtuk meg.

Draenic Steel Bar-t készíthetünk a Blacksmithing Daily Cooldown Targetting nevű daily CD-vel. Ennek biztos találnak majd valami kifejezőbb nevet, mondjuk a Megerősített Kovács Napi Elképesztő Ténykedési Targetolása- Teodoro.

Blacksmithinget érintő Garrison specializációk (The Forge)

 

Cooking

 

Enchanting

Enchantingot érintő Garrison specializációk még nem ismertek (Enchanter's Study)

 

EngineeringEngineeringet érintő Garrison specializációk még nem ismertek (Engineering Works)


FishingTehát lényegében a fishing úgy fog kinézni, hogy egy bizonyos hal kifogásához bizonyos megyékben kell horgásznunk és bizonyos csalit használva a skillünktől függően eltérő minőségű kapásunk lesz. A halak „kinyithatóak” és a minőségüktől függően találjuk meg bennük a husit, amit Cookinggal felhasználhatunk.

Én azért minden kapáshoz rendelnék egy csak raidben teljesíthető questet, mert ez így túl egyszerű. Ha megcsinálod a questet és leadtál 452 Runeclothot az ellenkező frakció fővárosának közepén található NPC-nél, akihez nem mehetsz oda stealthelve, akkor kifoghatod a halat, ha 6-ost dobtál a kockával. Aztán vissza a következő kapásért. – Teodoro.Fishinget érintő Garrison specializációk (Fishing Shack)

 

Herbalism

Új virágok:
Herbalismot érintő Garrison specializációk (Herb Garden)

 

Inscription

Előállítási költsége:

Inscriptiont érintő Garrison specializációk még nem ismertek (Scribe's Quarters)

Jewelcrafting


JC fronton szinte semmi új hír.


Jewelcraftingot érintő Garrison specializációk még nem ismertek (Gem Boutique)

Leatherworking és Skinning

Leatherworkinget  érintő Garrison specializációk még nem ismertek (The Tannery)

MiningMiningot érintő Garrison specializációk (Mine)

 

Tailoring

Tailoringot érintő Garrison specializációk még nem ismertek (Tailoring Emporium)

Ez mind.

Összegzés:

Amint látszik, a szakmák erőteljesen félkészek és még rengeteg változás várható. Ilyenkor azt mondanám, hogy már régen kész-közeli állapotban vannak a szakmák, csak még nem tudjuk. Sajnos ennél a kiegészítőnél nem érzem ezt. Jól észrevehető, hogy foggal-körömmel próbálják fenntartani a rajongók érdeklődését, nyomni a híreket mindenáron. (elbénázott motorépítő websorozat, kasztmagyarázó videók stb) Ebből következtetek arra, hogy ha készen lennének a szakmák, akkor fáklyás felvonulások közepette kürtölnék szét a világban, hogy mennyit haladtak a kiegészítővel. De nem ez történik. Tervezni viszont lehet, egyes szakmáknál már jól körvonalazódik, hogy a fejlesztők merre szeretnének haladni. Kiváncsian várom a következő adat alpha patch note-ot.

Hülye vagy Norton, agyadra ment a spekuláció - Teodoro

Lehet.

Még jelentkezem…

Címkék: , , ,