Embersilk cloth és transmog farm

A goblin élettől idegenkedők régi pénzszerzési forrása a dungeon farmolás. A régi heroicok gyors solozása valóban kifizetődő lehet ha éppen clothot akarunk farmolni, vagy csak unalomból lemegyünk pár szár aranyért. Kedvelt hely például Vortex Pinnacle is az extra Volatile Air miatt. Emeljük egyel a tétet: egy kicsit nehezebb, ám annál nagyobb haszonnal kecsegtető módszer következik.  Raid trasht fogunk farmolni!



A célterület Bastion of Twilight és Blackwing Descent, a célpont pedig a trash epicek. A trashfarm lényege itt az alkalmanként több ezer aranyért eladható trashloot. Nézzük mik eshetnek és kb mennyire értékesek (TUJ átlagár):

Bastion of Twilight

Tsanga's Helm – 2000 g
Soul Blade – 2900 g
Crossfire Carbine – 1800 g
Chelley’s Staff of Dark Mending – 2400 g
Heaving Plates of Protection – 9000 g
Phase-Twister Leggings – 940g
Unheeded Warning – 966g


Blackwing Descent

Hide of Chromaggus – 11000 g
Claws of Torment – 2500 g
Claws of Agony – 2900 g

Ezek az árak persze szerverenként nagyon eltérőek lehetnek. Én például a Soul Blade-t nem tudtam eladni 700 aranynál drágábban. Szerencsére nem csak a trash epic miatt éri meg odamenni.


 A két raid közül Bastion of Twilight az ajánlott célpont. Itt az első teremben rengeteg trashmob van és kivételesen jó eséllyel találhatunk bennük epic lootot. Átlagosan 2,5 clearből esik egy epic, ami nagyon jónak mondható. Viszont jelentős mennyiségű Embersilk Cloth farmolható itt, aminek mostanában felment az ára. Ennek megfelelően a belőle gyártott Embersilk Bag is drágább lett. Sőt, a Hypnotic Dust ára szintén emelkedett. (Jó példa ez arra, hogy egyetlen nyersanyag drágulása mennyire kihat más piacokra.)

Blackwing Descentben kevés trashmob van, viszont ott esik a Hide of Chromaggus, a leather használók kedvelt vállasa. Sajnos - ha nem ölünk bosst – mindössze csak 5 darab trashmobot farmolhatunk  így elég sokszor kell resetelni.

Összegezve tehát, ha nem konkrétan egy Hide of Chromaggusra hajtasz, akkor sokkal jobban megéri BoT trasht farmolni. Sokkal több cloth, trash zöldek, amikből Hypnotic Dustot szerezhető, és többféle trashepic is eshet, ráadásul gyakrabban.

Ez gondot is okozhat, ha komolyan ráállunk a farmolásra. Könnyen előfordulhat, hogy alig farmoltunk fél órát, de már 3 db Soul Blade van a táskánkban (velem megtörtént). Ilyenkor ajánlott átgondoltam eladni őket vagy akár egyesével is, mintsem berakni mindet AH-ba.

De térjünk rá a lényegre:


Tehát BoT első szobáját kell megtisztítani újra és újra. A művelet nem egyszerű, egy friss 90-essel talán nem is lehet megcsinálni. Ráadásul a packokban mindig van legalább egy healer mob, ezért gyorsan le kell ölni őket.
Én egy ilvl 560+-os mage-l mentem farmolni aki tailor, hogy több cloth essen. A kezdeti ügyetlenkedés után jól begyakoroltam a taktikát és így 10 percenként tudom resetelni a raidet.

Ami azt jelenti, hogy akár folyamatosan farmolhatunk ezzel a módszerrel egész nap.

A tesztkörök az alábbi eredménnyel zárultak:

1.kör
Tsanga’s Helm
79 cloth
2.kör
Phase-Twister Leggings
73 cloth

3. kör
55 cloth

4. kör
Soul Blade
63 cloth

5. kör

82 cloth

6. kör
Unheeded Warning
76 cloth


Összesen:

428 cloth – 21 stack, 60g/stack áron = 1260g
Tsanga’s Helm – 2000g
Phase-Twister Leggings – 940g
Soul Blade – 2900g
Unheeded Warning – 966g

8066g vagyis 8000g/hr

+ némi apró és 3 db DE-zhető zöld (Hypnotic Dust)

Ez persze túl szép, hogy igaz legyen. A szervereken eltérőek az árak és elképzelhető, hogy csak sokkal olcsóbban (vagy drágábban) tudod eladni a transmog itemeket. Van, ahol a Soul Blade 700 arany, de van, ahol a Tsanga’s Helm 8000 arany.

A módszer erőssége, hogy megfelelően gearelt karakterrel könnyen farmolhatsz egy erős farmspoton.
Ha direkt a clothok miatt mész oda, a transmog itemek jó kiegészítése az ott töltött időnek.
Ha a transmogokra hajtasz, a begyűjtött clothokra is percek alatt fogsz találni vevőt, hiszen az Embersilk Cloth ára nagyon felment.


Még jelentkezem...

Címkék: , ,