The Undermine Journal - Reborn

Akik használták az Undermine Journal oldalát, júliusban szomorúan értesültek arról, hogy bezár.
Noha az oldal üzemeltetésével kapcsolatos gondok nem tűntek megoldhatatlannak, Erorus mégis a bezárás mellett döntött.
Az egész mögött egy kisebb kiégés volt sejthető, amit be is vallott.

Elmondta, hogy nem okozna gondot az oldal újra üzembe helyezése,
de rengeteg programozói munka várna rá a 6.0-ás patch miatt,
át kellene alakítania az egész oldal szerkezetét, és nem biztos benne, hogy meg akarja csinálni.

Nos, az aggódóknak jó hír, hogy Erorus pár nappal ezelőtt a The Undermine Journal fejlesztői blogjában beszámolt a terveiről és arról, hogy újra fog indulni az oldal.

Nem teszem idézőjelbe, mert egyes szám első személyben írt, és változtattam a jobb érthetőség kedvéért:

Elmondása szerint nincs sok ideje bíbelődni az oldallal, a munkája miatt a hétköznapok teljesen kiesnek, így csak hétvégén csinálgatja. Ennek ellenére az új TUJ oldal kódjának több, mint fele készen van.

Otthon végzi a munkálatokat és elég jól halad vele. Az adatgyűjtést már megoldotta, az oldal kódja gyors és stabil. Még hátra van maga a felhasználói felület kialakítása, és néhány más dolog. Már tud szervert választani és működik az itemre keresés is. Még lesz dolga a régiós adatokkal és a sokat használt, többi eladót felsoroló résszel is.

Tervei szerint a következő lépcsőkben fogja újra elindítani az oldalt:


Azonban úgy tűnik, le kell majd mondanunk néhány hasznos funkcióról. Erorus azt mondta, hogy nem tervezi megcsinálni a market/seller értesítőket (vagy a user accountokat, vagy az addont vagy a nyilvános API-t). Vannak elegen, akiktől ingyen igénybe vehetjük az emailes értesítőket és amúgy is kész fejfájás ezt megcsinálni. Elképzelhető, hogy meggondolja magát a jövőben, de egyelőre nem tervez ilyesmit.

Végül egy hatalmas dilemmát osztott meg velünk. Nem tudja eldönteni, hogy tegyen e reklámokat az oldalra, vagy legyen reklámmentes, de kérjen adományokat. A reklámok zavaróak, viszont stabil pénzforrás.
Viszont ha az adományok mellett dönt, és nem jön be elég pénz a fenntartásra, akkor neki kell „kinyögni” a különbözetet. És senki se szeret fizetni azért, hogy szolgáltasson másnak.

Nos, a vége rosszul csenghet nekünk, de gondoljuk át egy pillanatra. Erorus sem szent és nem jótékonyságból csinálja, amit csinál. Rengeteg munkája van benne és érthető, ha szeretne némi pénzt látni ebből (én sem jótékonyságból árulom a gold guide-t). Érthető, hogy a számára legkedvezőbb megoldást választja.

Mindent összevetve, kijelenthetjük, hogy feltámad az Undermine Journal, aminek nagyon örülünk.
A működő Seller résszel gyorsabban megtanulhatjuk a 6.0-ás patchcsel érkező eladók nevét, könnyebben felismerjük a nagy tételben árulókat és ismét egy erős fegyver lesz a kezünkben. Bódottá van!


Még jelentkezem…

Címkék: , ,