A Winter Veil event goblin szemmel - frissítve

Tegnap elkezdődött a Winter Veil event, és egészen január 2-ig fog tartani.
Az event alatti pénzszerzési lehetőségek közé tartoznak az achievement-vadászok igényeinek kielégítése, évek óta bevett szokás az epic fegyverrel, mikulás jelmezekkel való kereskedés és a Small Egg piac resetelése.


De a Warlords kiegészítőnek köszönhetően egy újabb módszer is bekerült az eddigi lehetőségek közé, amivel még több pénzt húzhatunk le az áldozatokról a szeretet ünnepére hivatkozva.

"Békés, Boldog Karácsonyt – agyad ide a goldot, oszt’ halaggyál tovább, mer' elállod az utat!"

Először nézzük át a kötelezőket, majd rátérünk az új módszerre.

Small Egg és Cooking 


A Winter Veil event idején jellemző a Small Egg drágulása. A karácsonyi Cooking receptek legyártásához szükséges egyik alapanyag ára 4-5x-ére szokott felmenni, sőt, azon szervereken, ahol egy-egy goblin resetelni szokta a piacot, akár drágább is lehet. A Small Egg Gingerbread Cookie és a Winter Veil Egg Nog gyártásához kell, melyek a The Winter Veil Gourmet achievement kritériumai.
A lusta játékosok nem fognak kajtatni az alapanyagokért, és készítik el maguknak, hanem rendre megveszik AH-ból, általában 2-5 aranyas áron darabját.

A Small Egg ára néhány napig tudja magát, aztán – az érdeklődés hiányában – csökkenni kezd.
Small Egget farmolni inkább azoknak éri meg, akik könnyű, akár fél szemmel végezhető manőverrel szeretnének némi pénzt kiszedni az eventből egy film vagy sorozat nézése közben.


Az egyik legjobb farmhely Westfallban van a képen látható koordinátákon. Egy helyben állva fél óra alatt akár 100 Small Egget is kiszedhetsz. Sőt!


Forrás: powerwordgold.net

Epic BoE weapon


Az event másik jellegzetessége a daily quest rewardjául kapott tatyóból, a Stolen Presentből kis eséllyel szerezhető Miniature Winter Veil Tree. Ebben az évben ilvl 635-ös (a tooltip egyelőre rosszul írja) a karácsonyfa alakú dagger, ami népszerű lehet az altokat gearelni vágyók számára és a casual maineknek egyaránt.
A dagger az event alatt egyre olcsóbb szokott lenni, jellemzően nagyon magas – több ezer aranyas – áron indul és folyamatosan csökken az ára, ahogy egyre több szerencsés ember lootolja a táskából és szeretné azonnal eladni. Ahogy minden ilyen könnyen jött itemre, a daggerre is jellemző, hogy belelkesült amatőrök azonnal pénzt akarnak látni belőle és ezért keményen alávágnak az áraknak. Ezzel nagyon bekavarnak a dagger árának, ugyanis a WoD-ban megszokott (és ajánlott) több tízezer aranyas fegyverárak helyett napok alatt bagóért lehet majd megvenni őket. Flippingelni éppen ezért nem ajánlott, mert szinte biztos, hogy buknád a beleölt pénzt.
Nézd csak meg mennyire ingadoznak az árak, pedig csak tegnap indult az event.


Tailoring és Leatherworking: mikulás jelmez


A mikulás jelmez-eladások reneszánszukat élik az event ideje alatt. Különösen most várható némi fellendülés az eladások terén, ugyanis rengeteg játékos tért vissza a Warlords kiegészítőben.
A Mikulásnak vagy Mikulás lánykának öltözni vágyók a szerelésük egyes darabjait AH-ból szokták beszerezni.
A piros és zöld színekben elérhető chest, a Red Winter Clothes és Green Winter Clothes mellé illő cipőcske, a Winter Boots számít tradicionális jelmeznek és ezeket a darabokat szokták venni AH-ban.


Újdonság: Drágán eladható Toy


Újdonság az eventben a Toy kategóriába tartozó itemek. A Winter Veil egyik ismérve, hogy szabályosan elárasztja a játékosokat mindenféle játékkal. Ezek közül több item is Toy besorolást kapott, ráadásul akadnak köztük BoE-es, azaz eladhatók is.

A legnépszerűbb itemek az új ülőpárnák lesznek. Karácsony reggelén a nagy fa alól kilootolható egyik ajándékcsomagból lehet megszerezni a 4 párna egyikét, amik biztosan drágán eladható, rendkívül keresett itemek lesznek. Mivel karakterenként csak egy ilyen csomagot lehet nyitni – és abban sem biztos, hogy benne lesz – ezért érdemes már előre készülni a jeles napra és a lehető legtöbb alttal kinyitni majd.
Egyelőre nem tudni szintmegkötésről, ezért elképzelhető, hogy lvl 1-es altok folyamatos kreálásával szép kis készletet fel lehet pakolni a párnákból. Azonban az ajándékcsomagok évek óta szinthez vannak kötve, azaz minél alacsonyabb karakterrel megyünk oda, annál kevesebbet nyithatunk ki.

Szerintem igen esélyes, hogy csak lvl 90+-os vagy akár lvl 100-as megkötés lesz a párnákat is tartalmazó csomagon. Amint pontosabb információval tudok szolgálni, frissítem a cikket. Addig is, barátkozzatok a gondolattal, hogy minél több magas szintű karakterrel rendelkeztek, annál több pénzt szerezhettek ezzel a módszerrel.

Update: A párnák frissen készített lvl 1-es alttal is kiszedhetők (Gently Shaken Gift) és máris elárasztották a piacot. Rengeteg időbe fog telni, mire kikopnak a piacról, de pár hónap múlva a mostani áruk többszöröséért is eladhatók lesznek apránként. Azért a beraktározásukkal csak óvatosan!

A párnákat itt lehet megtekinteni.



Bónusz tipp prémium olvasóknak:

A daily quest területe messze van.


Mage portál árusításával legalább 10-20 goldot legombolhatsz emberenként, sőt a kétüléses mounttal igazi taxi szolgálatot is üzemeltethetsz, akár óránként 100-200 aranyat is összeszedve ezzel. 

Szipertitkos tipp, ne terjesszétek!



 Még jelentkezem…

Címkék: , ,