Így indul 2015

Kedves Book of Gold vásárlók/érdeklődők!


A 2015. január 1-től életbe lépő rengeteg törvénymódosítás között szerepelt egy ÁFA-törvény módosítás is. Eszerint (többek közt) az elektronikus kereskedelemben eladott ebookok után is 27%-os áfát kell fizetni.
Itt tudhatsz meg többet a törvényről.

Nagyon leegyszerűsítve ez azt jelenti, hogy az eddigieknél többet kell fizetni a könyvekért.
A módosított ÁFA-törvényhez mindkét ebook közvetítő rendszer (Payhip, Gumroad) már alkalmazkodott.
Ezt úgy oldották meg, hogy nettó árat tüntetnek fel a letöltési oldalon, azaz a feltüntetett ár az áfát NEM tartalmazza. Erre figyeljetek a jövőben!

Erre például a Payhip fel is hívja a figyelmet egy Excluding VAT felirattal:



Hogy néz ki ez a gyakorlatban?


Röviden leírom, mi történik azután, miután megnyomod a vásárlás gombot, hogy érthetőbb legyen miért kerülnek többe a könyvek mostantól.

Az árkülönbözetet nem kapom meg, sőt, valójában kevesebb pénzt kapok, mint eddig.
Ahogy azt már a korábbi vásárlók észrevették, a biztonságos és ellenőrzött eladás-közvetítés folyamatát a Payhip és Gumroad rendszerének segítségével bonyolítom le. A két népszerű nemzetközi cég biztosítja azt, hogy ne tudjalak Titeket átverni, és mondjuk egy vicces képet eladni a könyv helyett.
Ezért ők felszámolnak egy közvetítői díjat, amit minden eladásból levonnak (azaz sem az 5 dollárt, sem a 8,5 dollárt nem kapom meg teljesen).

Most, hogy bejött a törvénymódosítás (angolul EU VAT), Te többet fizetsz a könyvért, én pedig kevesebbet kapok. A pluszköltség megy állam bácsihoz. De nem ám ilyen egyszerű, miért is lenne!

A közvetítői díj százalékosan vonódik le eladásonként. Azaz mivel az áfával növelt ár nagyobb, így többet vonnak le tőlem, és emellett automatikusan levonják az áfát is (ezt automatizálták a fent említett cégek).

Tehát ez úgy néz ki, hogy


Eredetileg egy figyelemfelkeltő posztnak indult, hogy tudjátok, miért többet von le a rendszer a meghirdetettnél. De így a poszt végére érve igencsak megkörnyékezett a nerdrage. Gondoltam rá, hogy megkérek Titeket, hogy vásárlás előtt mindenki költözzön olyan országba, ahol kevesebb az ÁFA. De hatalmas intelligenciámmal rájöttem, hogy ez kivitelezhetetlen.

Emiatt nem fogok árat emelni, mert az szerintem nettó parasztság lenne.

Na mindegy, legalább jobban teljesítünk!



Még jelentkezem…

Címkék: