Transmogrification 101

A mai napon a 4.3-as patch Transmogrification nevű feature-jét fogjuk kivesézni.
Valószínűleg tűt keresnénk a szénakazalban, ha olyan embert keresnénk, aki nem költött pár száz aranyat jól kinéző cuccokra. A korábban értéktelennek tartott low lvl zöldek most többszörösüket - akár 100-szorosát a régi árnak - érik. Az AH-t ellepték a zöldek és különleges kinézetű kékek. Ideje, hogy mi is hasítsunk egy szeletet ebből a finom tortából.

Kezdjük az elején, mi is az a Transmogrification?
Felcsapva a Warcraft Értelmező Kéziszótár Goblinoknak c. kötelező olvasmányt, a következő definiciót találjuk:
"Transmog is a co0l stuff, GG Blizz i liek my char's boobs. Ppl liek them too, i haz gold selling stuffz OMNOMNOM!!"
Magyarul a játék majd összes iteme rendelkezésünkre áll, hogy karakterünket jobbnál jobb, szexisebbnél szexisebb, gyilkosabbnál gyilkosabb stb. felszerelésbe öltöztessük úgy, hogy megtartjuk a jelenlegi überpwn gearünket.

Sokkal nagyobb potenciál van a dologban, mint elsőre gondolnánk. Gondoljatok bele, hogy ha mindenki csak egy-egy itemet akar lecserélni ("ajj olyan ciki ez a rózsaszín papucs a full fekete cucomhoz, veszek valami fekete cipőt és átskinnelem"), már 50-100 eladásról beszélhetünk egy héten. Ha megnézitek AH-t, azt látjátok, hogy a korábban 20-30 aranyért megvehető cuccok most 300-500 sőt 1-2 ezer aranyért is fellelhetők. Hogy veszik e őket?

Íme egy random world drop vállvédő:




Lassan fognak elmenni, mert hát mégis drágák, de az idő pénz. Még több idő, még több pénz. Az időtlenség meg pénztelenség. Időtlen időkig meg... na jó haladjunk.

Az egész transmog dologgal csak egy baj van. Vagyis kettő, de az egyik ellen nem tudunk mit tenni. Én is a későn észbe kapók közé tartozom, és csak néhány napja kezdtem el koncentrálni erre a piacra is. Azok, akik a patch megjelenése óta foglalkoznak transmog cuccokkal, elég keményen meggazdagodtak, hiszen mindenki szép karaktert akart csinálni. Azonban nem kell attól félnünk, hogy lekéstünk a lehetőségről, csupán késve indultunk. Szervertől függően még így is szép pénzt lehet keresni, és ne felejtsétek, hogy ha kijön a Pandaria, újra a patch megjelenéséhez hasonló őrület fogja kezdetét venni, hiszen ezrek akarják majd ilyen-olyan cuccokba öltöztetni pandájukat.

A másik gond pedig az, hogy nincs mivel kereskednünk. De ne aggódjatok! Norti bácsi Ötletládikájában mindig van valami vészhelyzet esetére!

Először is kell nekünk egy addon, ami nagyban megkönnyíti eldönteni adott itemről, hogy megéri e berakni AH-ba. Ez az addon a Mogit, töltsetek le hozzá minden kiegészítőt! Amellett, hogy szórakoztató perceket lehet vele eltölteni a különböző szetteket, fegyvereket és Armorkini-ket mustrálva, saját karakterünkön is megnézhetjük a kívánt itemet a beépített Dressing Roomtól eltérő módon: lecsupaszított karakterünkön csak az adott item fog látszódni.

Másodszor gondoskodnunk kell egy pár darabos készletről, amivel elindulhatunk. Több féle módon szerezhetünk eladásra érdemes itemeket. Farmolás, flipping, craftolás útján. Nézzetek szét a szakmáitok között, minden gyártószakmához tartozik egy vagy két spéci kinézetű cucc. Pl: Leatherworking - Black Dragonscale Breastplate.

Mégis a két leggyorsabb módja egy kezdő raktárkészlet kialakítására a farmolás és a flipping.
Farmolni sosem volt jó, főleg nem world droppokat. De ha vannak olyan lehetőségek, amik kevés energia befektetéssel garantált hasznot hoznak, miért ne farmolnánk kicsit? Lentebb találtok három kipróbált technikát, különböző szintű zöldek/kékek farmolására.

A Transmogrification item farm posztban mutattam két videót láda farmolás témában.

LBRS locked ládáit minden unatkozó rugónak érdemes farmolni. Gyorsan farmolhatók, reset után újra termelődnek, egy run alatt több száz aranyat kereshetünk. Kilenc helyen spawnolhatnak, melyből 3-4 helyen mindig van láda.

Scholomance titkos ajtaja mögött már biztos láttátok az Old Treasure Chestet. Rövid futkorászás után (kávéval együtt 3 perc) kinyithatjuk a titkos ajtót, és a fáklya melletti boss (Jandice Barov) megmolesztálásával garantált 3 zöld itemmel gazdagodunk egy kör alatt.

A harmadik lehetőség Blasted Lands rare mobjainak farmolása, erről a Transmogrification item farm 2 posztban tudhattok meg többet.
Tehát az utolsó farmolós tipphez, szükségünk lesz egy rare mob jelző addonra (Silverdragon, NPCScan) de használhatunk makrót is. Blasted Lands rare mobjait fogjuk fele keresni-kutatni, ugyanis ők is garantált 2-3 loottal jutalmazzák, ha megöljük őket. (Hú, képzavar). Imperfect Draenethyst Fragmentet és Flawless Draenethyst Sphere-t dobálnak, amik beválthatók zöld illetve kék itemekre. A rare mobok elhelyezkedését ezen a képen tanulhatjátok be.
   
Miután kibontottuk az újabb csomag 100-as papírzsepit, térjünk rá a másik módszerre: a flippingre. Ehhez türelem kell, ugyanis az AH-t fogjuk rendszeresen átnézni olcsón berakott, transmog szempontból viszont értékes itemeket keresve. Hogy mire gondolok?

Patch előtt például egy Captain's Breastplate nem ért többet 20-30 aranynál, ma viszont még 1000 aranyért is olcsónak számít. Ilyen és ehhez hasonló cuccokat érdemes keresni minden armortípus és fegyver kategóriában. Nincs más dolgunk, mint egyesével megnézni magunkon a kiválasztott itemeket. A fegyverekkel lesz könnyebb dolgotok: ami spéci, zsírkirály, egyedi, az kelendő. Armorokat mindenképpen női karakterrel nézzük, hiszen a transmog lényege szexi és durva kinézet.

Alant találtok shopping listeket az Auctionatorhoz a teljesség igénye nélkül. Legelső lépésünk az legyen, hogy kicsit belenyúlunk az addon kódjába, máskülönben nem tudunk 50-nél több itemet felvenni listára.
A következőt kell tenni: Megkeresitek a "AuctionatorShop.lua" nevű file-ban ezt a sort: "ATR_MAXNUM_ITEMS_ON_SHOPPING_LIST = 50". A sor végén az 50-t írjátok át nagyobb számra, nálam ez 150. Most már 150 itemet is felvehettek egy listára.

 Eddig ezeket az itemeket gyűjtöttem össze mások tanácsai és saját kutatásom alapján. A szöveget jelöljétek ki, ctrl+c és az Auctionator beállításainál menjetek rá a Shopping Lists-re. Csináljatok egy új Shopping Listet (mondjuk TransmogFegyverek, TransmogArmorok) és másoljátok a listát a listába. :) Save és mehet is a keresés. A fegyverek listájánál használhatjuk a Search for All Items opciót, Armoroknál sajnos nem, mert ez egy direkt armorokra kihegyezett keresés. Ha kivennénk a "Armor/Cloth/Black" keresési feltételből a "Armor/Cloth/" részt, akkor az összes itemet kilistázná az addon amibe a black szó szerepel. Tehát ha Armorokra keresünk, akkor egyesével kell végigmennünk a lista elemein, de ne aggódjatok: maximum pár perces műveletről van szó, és pár perc munkával találhatunk egy 800 aranyat érő itemet 20 aranyért berakva; visszaforgatva kerestünk 780 aranyat és meg sem mozdultunk.

Fegyverek:

Abomination Cleaver
Arcanite Reaper
Assassination Blade
Avool's Sword of Jin
Axe of Rin'ji
Banner Slicer
Blade of Hanna
Blade of the Titans
Blade of Wizardry
Blazing Rapier
Blinkstrike
Brainsplinter
Broadaxe
Crystalforged
Dark Iron Reaver
Driftwood Club
Elementium Poleaxe
Elementium Shank
Fel Edged Battleaxe
Felsteel Longblade
Felsteel Reaper
Maldo's Sword Cane
Massacre Sword
Nightfall
Notched Cobalt
Phantom Blade
Razor Axe
Savage Cobalt
Scaleslicer
Singing Crystal
Soul Blade
Speedsteel Rapier
Teebu's Blazing
The Butcher
Unknown Archaeologist's

Armorok:

Armor/Cloth/Aboriginal
Armor/Cloth/Arachnidian
Armor/Cloth/Astralaan
Armor/Cloth/Barbaric Cloth
Armor/Cloth/Beaded
Armor/Cloth/Black
Armor/Cloth/Bloodwoven
Armor/Cloth/Cindercloth
Armor/Cloth/Councillor
Armor/Cloth/Darkmist
Armor/Cloth/Elegant
Armor/Cloth/Embersilk
Armor/Cloth/Felcloth
Armor/Cloth/Gaea
Armor/Cloth/Ghostweave
Armor/Cloth/Hibernal
Armor/Cloth/High Councillor
Armor/Cloth/Highborne
Armor/Cloth/Imperial Red
Armor/Cloth/Lunar
Armor/Cloth/Mistscape
Armor/Cloth/Mooncloth
Armor/Cloth/Mystic
Armor/Cloth/Mystical
Armor/Cloth/Native
Armor/Cloth/Nightsky
Armor/Cloth/Raincaller
Armor/Cloth/Regal
Armor/Cloth/Ritual
Armor/Cloth/Robes of Insight
Armor/Cloth/Sage
Armor/Cloth/Silksand
Armor/Cloth/Silver-Thread
Armor/Cloth/Stonecloth
Armor/Cloth/Venomshroud
Armor/Cloth/Vital
Armor/Cloth/Windchaneller
Armor/Leather/Archer
Armor/Leather/Cabalist
Armor/Leather/Ceremonial
Armor/Leather/Cheftain
Armor/Leather/Cutthroat
Armor/Leather/Dokebi
Armor/Leather/Ghostwalker
Armor/Leather/Glyphed
Armor/Leather/Grizzly
Armor/Leather/Imposing
Armor/Leather/Insignia
Armor/Leather/Mighty
Armor/Leather/Nightshade
Armor/Leather/Peerless
Armor/Leather/Potent
Armor/Leather/Praetorian
Armor/Leather/Primal
Armor/Leather/Prospector
Armor/Leather/Rageclaw
Armor/Leather/Scorpashi
Armor/Leather/Sentinel
Armor/Leather/Swashbuckler
Armor/Leather/Wolfrider
Armor/Mail/Ancient
Armor/Mail/Battleforge
Armor/Mail/Black Dragonscale
Armor/Mail/Blackforge
Armor/Mail/Blood Knight
Armor/Mail/Bloodlust
Armor/Mail/Brigade
Armor/Mail/Burnished
Armor/Mail/Captain
Armor/Mail/Chief Brigadier
Armor/Mail/Combat
Armor/Mail/Defender
Armor/Mail/Ebonhold
Armor/Mail/Engraved
Armor/Mail/Glimmering
Armor/Mail/Grunt
Armor/Mail/Gryphon
Armor/Mail/Hero
Armor/Mail/Impenetrable
Armor/Mail/Ironhide
Armor/Mail/Knight
Armor/Mail/Lord
Armor/Mail/Magnificent
Armor/Mail/Masterwork
Armor/Mail/Merciless
Armor/Mail/Ornate
Armor/Mail/Protector
Armor/Mail/Radiant
Armor/Mail/Sentry
Armor/Mail/Sparkleshell
Armor/Mail/Steadfast
Armor/Mail/Triumphant
Armor/Mail/War Paint
Armor/Mail/Wrathfin
Armor/Plate/Alabaster
Armor/Plate/Bloodfist
Armor/Plate/Bloodforged
Armor/Plate/Bloodscale
Armor/Plate/Boulderfist
Armor/Plate/Brutish
Armor/Plate/Commander
Armor/Plate/Darkcrest
Armor/Plate/Exalted
Armor/Plate/Glorious
Armor/Plate/Hyperion
Armor/Plate/Imbued Plate
Armor/Plate/Jade
Armor/Plate/Lofty
Armor/Plate/Overlord
Armor/Plate/Saltstone
Armor/Plate/Tyrant
Armor/Plate/Vanguard
Armor/Plate/Warleader
Armor/Plate/Warlord
Armor/Plate/Warmaul
Cloudkeeper Legplates
Outlander's Facewrap   

A transmogrification a glyphek piacához hasonlítható a leginkább. Az ember azt hinné, hogy már mindenki megvette magának a fontos cuccokat, de napról napra szembesül azzal, hogy az agyonfarmolt itemek még mindig kelendők. Megéri rászánni az időt és keresgélni az épp AH-ban lévő olcsó cuccok között, felpróbálni őket, és ha szerinted értékes itemre találtál, próbáld eladni.
Nagyon egyszerű eldönteni egy itemről, hogy keresett cuccnak számít e. Csupán tedd fel magadnak a kérdést: "Hordanám ezt az én karimon?"

Egy szexi kivágott plate nadrág, vagy egy durva fekete chest biztos el fog kelni, egy egyedi kinézetű fegyver is garantáltan gazdára fog találni. Vegyük csak szamurájkardokat, már most is viszik, mint a cukrot az Assassination Blade-t, hát még ha kijön a direkt japán stílusra hajazó Pandaria.

De a transmogrificationből igazán profitáló helyek az RP szerverek. Mindenki a frakciójának megfelelő városőr ruhában szaladgál (Alliance: Imperial Plate szett / Horda: Sentinel és Cabalist szettdarabok). De nem csak a városőr hacukák lehetnek keresett itemek, nézzetek utána az Alliance és Horda hőseinek, próbáljátok leutánozni a ruházatukat.

A listák Jim Younkin és Keelhaul posztjai alapján készültek néhány saját ötlettel kiegészítve.
Bővebben olvashattok Transmogrification témáról a Power Word: Gold és a Power Word: Gold Hatchery blogokon.



Még jelentkezem...

Címkék: , , ,